Publicerad: lördag, 18 augusti, 2018 - 17:58Uppdaterad: söndag, 19 augusti, 2018 - 11:07

ÅU - PK-35 slutade 0-0

Fotboll: Lördagens match mellan Åland United och PK-35 slutade 0-0. 265 personer i publiken följde toppmötet i Damernas liga på WHA.

Den första halvlekens vassaste chans kom redan efter 29 sekunder. Bri Campos fina boll hittade en fri yta i straffområdet där Maryette Karring kunde gå på avslut. Hon kunde dock ha placerat bollen bättre och målvakten räddade bollen till hörna.

Åland United hade bra kontroll på PK-35 under den första halvleken och gästerna tvingades ta avslut från distans som saknade skärpa. Kaisa Collin var närmast med ett avslut tätt över ribban efter dryga halvtimmen.

I hemmalaget var det Jenny Danielsson som fick de bästa lägena. Hon kunde ha tagit ett avslut när hon istället fortsatte driva bollen i straffområdet och tycktes gräma sig efter felbeslutet. En betydligt skottgladare Danielsson fick senare läge utanför boxen. Nu knorrade hon bollen tätt över målvaktens vänstra kryss. En frispark från distans var även den för hög. Däremellan hade hon ett bra läge på nick inne i boxen, men inget av avsluten träffade mål.

Den andra halvleken bjöd på en hel del kamp men få målchanser värda namnet. Skyttedrottningen i PK-35 Heidi Kollanens enda avtryck i matchen sattes på ÅU-målvakten Anna Tamminen. En duell som gav Kollanen gult kort och Tamminen en hel del smärta innan hon reste sig upp igen för matchens återstående tio minuter.

Men inte heller de minuterna gav något mål och matchen slutade 0-0. För Åland Uniteds del innebär det att man säkrar tredjeplatsen i grundserien och nu kan förbereda sig på ytterligare tre hemmamatcher och två bortamatcher mot övriga topplag i slutserien som ska avgöra medaljfördelningen.