Publicerad: lördag, 29 maj, 2021 - 18:48Uppdaterad: lördag, 29 maj, 2021 - 19:35
  • ÅU orsakade den första poängförlusten för KuPS. Foto: Owe Sjöblom

ÅU kryssade mot KuPS

Det blev 1-1 mellan Åland United och KuPS på lördagseftermiddagen inför 254 personer.

Efter en mållös och spelmässigt jämn första halvlek var det KuPS som tog initiativet i inledningen av den andra halvleken. Men det var ÅU som tog ledningen i den 52:a minuten. Cassandra Korhonen hann upp bollen vid kortlinjen efter en kontring, spelade snett inåt i straffområdet och där var Karen Reyes först om petade dit bollen. Efter det inledde KuPS en intensiv jakt på kvittering och den kom med tio minuter kvar av ordinarie tid. Målvakten Christina Dineson räddade ett skott, returen gick ut i straffområdet och Pille Raadik skulle rensa undan bollen. Men det blev inte bättre än att hon träffade egen spelare och bollen studsade till Aino Kröger som kunde slå dit kvitteringen.

Det här var KuPS första poängtapp i år och de leder fortfarande Nationella ligan på 22 poäng. ÅU är trea med 17 poäng, en poäng efter tvåan TiPS, efter åtta omgångar. Nästa match spelar ÅU söndagen den 6 juni mot FC Honka på bortaplan, sen väntar en månads speluppehåll.