Publicerad: lördag, 25 maj, 2019 - 19:51Uppdaterad: lördag, 25 maj, 2019 - 20:35
  • Det var inte alltför muntra miner i ÅU efter matchen. Foto: Owe Sjöblom

ÅU kryssade mot Ilves

Åland United spelade oavgjort 1-1 hemma mot jumbon Ilves på lördagskvällen.

ÅU inledde riktigt bra och gjorde 1-0 redan efter fem minuter, Monica Hagström rann igenom och rullade enkelt in bollen i mål. Efter det gjorde ÅU ytterligare två mål, men båda dömdes bort för klara offsider. Efter en halv timme ungefär fick ÅU hörna, men Ilves kontrade och gjorde 1-1 på sin enda chans i halvleken.
I den andra halvleken jagade ÅU ett segermål och hade ett antal chanser att sätta den, men det lyckade inte.

När halva grundserien har spelats ligger ÅU på femte plats i tabellen med 12 poäng. Just under strecket finns JyPK med sex poäng, men dom har bara spelat sex matcher hittills, tre färre än ÅU.