Publicerad: lördag, 23 april, 2022 - 16:05Uppdaterad: söndag, 24 april, 2022 - 18:07
  • Signy Aarna gjorde sitt fjärde ligamål för säsongen. Bilden är från 2018, hennes målrikaste säsong hittills i Åland United då hon noterades för nio ligamål.

ÅU kryssade mot HPS

Fotboll: Åland United spelade oavgjort 3-3 borta mot HPS i Helsingfors i den nationella ligan.

Tre gånger om hamnade ÅU i underläge och kvitterade i en match där den andra halvleken bjöd på fem av de sex målen.

Aino Lehtinen gav HPS ledningen efter en knapp halvtimmes spel sedan hemmalaget sårat Åland United centralt över hela planen i en omställning.

Signy Aarna kvitterade tidigt i den andra halvleken på nick via en hörna. HPS replikerade nio minuter senare genom ett vackert mål av Oona Jääskeläinen som fick bollen efter en djupledslöpning och trots den dåliga vinkeln lyckades avsluta med vänsterfoten så att bollen gick i en bana över målvakten och stolpe in.

Sarah Troccoli kvitterade i den 83:e minuten när hon dök upp på rätt ställe för att stöta in Katherine Loferskis inlägg. I den 86:e minuten ökade HPS på till 3-2 genom Ella Andberg sedan ÅU inte lyckats få undan bollen i eget försvar.

Kvitteringen fram till 3-3 kom via ett långskott av Uniteds inhoppande ligadebutant Jaqueline Hand. Målvakten i HPS såg på tv-bilderna ut att rädda bollen, men domarna var säkra på sin sak och menade att räddningen skedde innanför mållinjen.

Målet räddade en poäng för Åland United som nu har fyra poäng efter lika många spelade matcher.