Publicerad: tisdag, 31 maj, 2022 - 20:35Uppdaterad: onsdag, 1 juni, 2022 - 09:19
  • Bilden är från en hemmamatch tidigare i år.

ÅU kryssade mot Honka

Åland Uniteds förlustfria svit håller i sig efter att de spelade oavgjort 1-1 mot Honka på bortaplan.

Efter mållös första halvlek var det hemmalaget som tog ledningen efter en knapp kvart i den andra halvleken. Senja Salo nådde högst på en hörna och nickade in ledningsmålet. Kvitteringen kom efter 77 minuter när Dana Leskinen gjorde mål på straff. Hon hade själv blivit nedsparkad och tog hand om straffen på bästa sätt. I slutet av matchen hade båda lagen chanser att avgöra, men det blev inte fler mål.
Just innan domaren blåste av matchen fick Helena Bosic sin andra varning och därmed blev hon utvisad. De betyder att hon är avstängd i söndagens hemmamatch mot HJK.

Åland United har nu spelat sju matcher på raken utan förlust och har 17 poäng efter nio spelade matcher. De ligger på fjärde plats, två poäng bakom trean HJK. KuPS leder med 27 poäng och PK-35 Vanda är tvåa med 22 poäng.