Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 februari, 2019 - 12:42
  • Emelie Johansson och Åland United spelar första hemmamatchen i ligan i Eckeröhallen. Arkivbild

ÅU inleder mot TiPS

Idag släpptes spelprogrammet för Damernas Liga och Åland United inleder på bortaplan mot TiPS i Dickursby den 23 mars.

Den första hemmamatchen spelas en vecka senare, den 30 mars alltså, och då är det KuPS, fd Pallokissat, som kommer på besök till Åland. Den första hemmamatchen spelas i Eckeröhallen medan resten ska spelas på WHA.

Den sista matchen i grundserien spelas 24 augusti mot Ilves i Tammerfors och efter det delas lagen upp i en övre och en nedre slutspelsserie.

Men redan på söndag spelar Åland United sin enda hemmamatch i gruppspelet i finländska cupen när division 1-laget PK-35 Helsingfors kommer på besök till Eckeröhallen med start klockan 16.00. ÅU vann den inledande matchen mot TPS på bortaplan och vinner gruppen om det blir seger, oavgjort eller förlust med mindre än 0-3. Blir det förlust med 0-1 eller 0-2 så blir ÅU tvåa i gruppen.

Gruppvinnaren får möta TiPS från Dickursby den 17 februari på bortaplan i den första utslagsmatchen, medan tvåan möter antingen ONS eller JyPK borta. Så ur resesynvinkel är det betydligt bättre att får möta TiPS än något av lagen från Uleåborg eller Jyväskylä.

ÅU:s trupp är till stora delar intakt och det är bara Rebecca Björkvall och Elsa Viktorsson som i skrivande stund med säkerhet står över matchen på söndag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »