• ÅU hade upptaktsträff på gränsbevakningens fartyg Turva. Foto: Martina Eriksson
  • Det ingick rundtur på Turva för spelarna. Foto: Martina Eriksson
  • Även fika hanns med under seglatsen som varade nästan 3 h. Foto: Martina Eriksson
  • ÅU-tränaren Samuel Fagerholm berättade om det kommande året. Foto: Martina Eriksson
  • Lantrådet Katrin Sjögren och ÅU:s huvudsponsor Anders Wiklöf var med på turen med Turva. Foto: Martina Eriksson
  • Gränsbevakningens fartyg Turva kom till Mariehamn för ÅU:s upptaktsträff. Foto: Martina Eriksson
ÅU:s tränare Samuel Fagerholm, Östersjöfondens Lotta Nummelin och ÅU:s mv Anna Tamminen
ÅU:s tränare Samuel Fagerholm, Östersjöfondens Lotta Nummelin och ÅU:s mv Anna Tamminen (längre version från Åland idag)
Publicerad: torsdag, 14 mars, 2019 - 15:45, uppdaterad: torsdag, 14 mars, 2019 - 17:19

ÅU har fokus på havet

Sjöbevakningsfartyget Turva, som är finska gränsbevakningens flaggskepp, hade idag tagits till Mariehamn för Åland Uniteds upptaktsträff som hölls ombord.

Laget fick sig en seglats med fartyget tillsammans med huvudsponsorn Anders Wiklöf, landshövding Peter Lindbäck och med representanter från media och från Ålands landskapsregering. Med på seglatsen var också Östersjöfondens vd Lotta Nummelin då resan mycket handlade om Åland Uniteds samarbete med Ösersjöfonden.
Åland Uniteds tränare Samuel Fagerholm förklarar kring samarbetet att det är tänkt att frågan om att rädda Östersjön ska hjälpa till att skapa en lagidentitet och lagkänsla för Åland United.

Vad samarbetet konkret ska innebära är dock ännu inte klart.

- Först ska vi lära oss om Östersjön, sedan får vi fundera vad Ålands United som lag kan göra och vad individerna kan göra, säger Östersjöfondens vd Lotta Nummelin.

Fler Sport

Marcela Sandvik bröt armen i VM

Marcela Sandvik bröt armen vid VM i bänkpress som pågår i Japan just nu. Det var i det andra lyftet på 122,5 kg som olyckan var framme.

IFK kryssade mot Ilves

Tränaren Peter Lundberg om matchen:
IFK Mariehamn spelade oavgjort 0-0 mot serietvåan Ilves i Tammerfors.

Oskar Welin slutar på en 15e plats i FM

I helgen har FM i bowling spelats och Ålands främsta bowlare Oskar Welin var med bland de 48 bästa som kvalat sig till turneringen.

Stark uppvisning av MGF under Åland Invitational

Malin Pussinen och Smilla Berglund
För andra året i rad anordnade Mariehamns Gymnastikförening Åland Invitational med tävlande från Österbotten, Helsingfors, Gotland, Norrköping samt Åland.

Jomala IK bortabesegrar Åbo IFK

Jomala lyckades att bortabesegra Åbo IFK med 1-2 i herrfotbollens tredje division och därmed ta den andra segern för säsongen.

Ny mästare i ÅM för islandshästar

Jenny Karlsson
ÅM i både fyrgång och T8 för islandshästar avgjordes under lördagen på Ålandstravet. Jenny Karlsson tillsammans med islandshästarna, Dala-dis och Brimi, som hon tävlade med, blir åländska mästare för första gången.

Åland United bryter förlustsviten

Under lördagen mötte Åland United tabelljumbon IK Myran och ÅU hade tre raka förluster bakom sig i ligan. Men ÅU lyckades att bryta förlustsviten och det med råge.

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.

Jerry Danielsson vann Brändöluffens halvmaraton

Det sjunde årets upplaga av Brändöluffens halvmaraton lockade till sig 34 tävlande i alla olika klasser. 13 öar ska passeras innan man kommer in över mållinjen och för första gången gick loppet norrut.