Publicerad: lördag, 3 juli, 2021 - 19:39Uppdaterad: måndag, 5 juli, 2021 - 09:41
  • Christina Dineson i ÅU-målet. Foto: Owe Sjöblom

ÅU hakar på topplagen

Åland United hamnade tidigt i underläge i hemmamatchen mot PK-35 Vanda, men när matchen var slut var det ÅU som stod som vinnare med 3-1 inför 326 personer.

Gästerna tog ledningen redan i den första minuten genom Roosa Bröijer efter slarv hos ÅU. Efter tio minuter fick ÅU en straff som Cassandra Korhonen förvaltade på bästa sätt. Sen var det rätt så jämnt resten av halvleken.

ÅU fick en bra start på den andra halvleken när Korhonen gjorde sitt andra mål för kvällen i den 49:e minuten. Dana Leskinen fastställde slutresultatet i den 65:e minuten. Efter det backade ÅU hem en aning, men kontrollerade händelserna och PK-35 Vanda var aldrig riktigt nära att åstadkomma en reducering.

ÅU ligger kvar på tredje plats i tabellen och avståndet är fortsatt samma eftersom både KuPS och TiPS vann sina matcher. KuPS har 28 poäng, TiPS 24 poäng och ÅU har 20 poäng. Redan på onsdag är det dags för nästa match och då väntar serieledarna i Kuopio.