Publicerad: lördag, 8 juni, 2024 - 20:02Uppdaterad: lördag, 8 juni, 2024 - 20:21

ÅU förlorade mot HJK borta

Suveräna serieledarna HJK blev för svåra för Åland United i Helsingfors, hemmalaget tog sin åttonde raka seger i Nationella ligan när de vann med 2-0.

HJK har inte tappat ett enda poäng så här långt och var också det bättre laget på stadion i Helsingfors.

Efter tolv minuter kom det första målet genom Milja Kiviranta och 2-0 gjorde Lilli Halttunen sju minuter in i den andra halvleken.

ÅU hade svårt att skapa lägen och hade bara ett skott på mål. Det stod Daniela Tolonen för i slutminuterna när hon träffade kryssribban.

ÅU ligger kvar på den viktiga fjärdeplatsen med 13 poäng. Ilves är placeringen bakom med elva poäng, men en match mindre spelad.

På lördag inkommande vecka kommer Honka på besök till Mariehamn.