Publicerad: lördag, 28 januari, 2023 - 17:38Uppdaterad: lördag, 28 januari, 2023 - 21:20
  • Nya målvakten Jessica Kiviaho fick jobba hårt. Arkivbild.

ÅU förlorade mot Hammarby

Åland United förlorade säsongens första riktiga träningsmatch när Hammarby vann med 3-0 på Kanalplan i Stockholm.

Det var Hammarby som förde matchen och hade en del chanser, men ÅU spelade uppoffrande försvarsspel och kunde går till halvtid med ställningen 0-0.

I Hammarby började Adelina Engman på bänken, men till den andra halvleken blev hon inbytt. Efter några minuter i den andra halvleken fick Hammarby en straff efter en hands och japanskan Maiko Hamano gjorde det första målet. Med ungefär 20 minuter kvar av matchen gjorde Hamano sitt andra mål för dagen efter förarbete av Adelina Engman och 3-0 kom några minuter senare genom Madelen Janogy.

Om två veckor börjar Nationella cupen och då kommer PK-35 på besök till Åland.