Publicerad: söndag, 15 september, 2024 - 21:03

ÅU förlorade greppet om halmstrået

Det såg länge ut som att Åland United skulle gripa tag i det sista halmstrået för att klamra sig fast vid möjligheten att blanda sig i medaljstriden, men på övertid släckte KuPS det hoppet.

Den första matchen i slutserien om medaljerna spelades i Kuopio och slutade 3-3 på söndagskvällen och det innebär att ÅU är 13 poäng efter HPS och KuPS i tabellen och det finns 15 poäng kvar att spela om.

ÅU tog ledningen efter en knapp halvtimme när Gabi Rennie nickade in en hörna. I slutskedet av halvleken kvitterade hemmalaget genom Aada Nurmi

Samma Nurmi gav KuPS ledningen 20 minuter in i den andra halvleken. Efter det startade Anni Hakasalo-show, hon gjorde två mål inom loppet av fem minuter och den ställningen stod sig till den andra tilläggsminuten då Emma Santamäki tryckte dit kvitteringen.

Inkommande lördag väntar en ny bortamatch när HPS tar emot i Helsingfors.