Publicerad: söndag, 3 april, 2022 - 15:29Uppdaterad: söndag, 3 april, 2022 - 17:27

ÅU föll mot KuPS

Fotboll: Åland United förlorade hemma mot KuPS med 2-3 efter ett sent och surt segermål från gästerna.

KuPS tog ledningen redan i den femte minuten genom anfallaren Lavdije Begolli. Ett KuPS-anfall som började från egen målvakt, byggdes upp via högerkanten och slutade med nätrassel bakom United-målvakten Matilda Nurmi, som inte nådde det låga avslutet just utanför straffområdet.

United kvitterade via en hörna i den 26:e minuten. Monica Hagström slog hörnan som stöttes in i eget mål av en KuPS-spelare.

Emmi Siren var nära att öka på för KuPS men prickade stolpen i den 35:e minuten. Det var istället Begolli som ökade på till 2-1 för gästerna i den 42:a minuten sedan bollen studsat lyckosamt för KuPS inne i Uniteds straffområde.

I den 85:e minuten kunde Åland United kvittera genom nyligen inbytte Signy Aarna efter ett fint anfall via Uniteds högerkant där Monica Hagström och Katherine Loferski stod för förarbetet.

Men en sent mål gjorde att KuPS tog hem segern. Ett avslut från distans från Nanne Ruuskanen letade sig in bakom United-målvakten som inte lyckades få grepp om bollen.