Publicerad: lördag, 12 september, 2020 - 17:36Uppdaterad: lördag, 12 september, 2020 - 19:17
  • Essi Sainio gjorde matchens enda mål. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru

ÅU föll mot HJK i Helsingfors

Fotboll: HJK besegrade Åland United med 1-0 i lördagens match i Helsingfors i Nationella ligan.

Essi Sainio gjorde matchens enda mål i den 45:e minuten. Eveliina Parikka kom runt på högerkanten och serverade ett långt inlägg som nickades in framför mål av Kristina O´Donnell. En boll som Sainio kunde ta ner på låret och stöta in i mål från mycket nära håll.

Åland United hade gott om kvitteringschanser i den andra halvleken. Rosa-Maria Herreros Ossorio fick en dubbelchans direkt i den andra halvleken, men hennes avslut tog i stolpen och sedan i burgaveln. Ashley Riefner prickade ribban med ett distansskott. Ossorio och Ode Fulutudilu hade senare var sin jättechans, men målvakten i HJK Anna Koivunen gjorde två matchvinnande räddningar.

Åland United toppar fortfarande serien. En åländsk seger hade i praktiken inneburit att regerande mästarna HJK varit avsågade från guldstriden. Istället är nu HJK bara fyra poäng bakom. TiPS är tre poäng bakom men har en match mindre spelad.