Publicerad: lördag, 19 mars, 2022 - 16:29Uppdaterad: lördag, 19 mars, 2022 - 18:03
  • ÅU får spela ännu en match om cupbucklan

ÅU till final i cupen

Åland United är klara för sin fjärde raka final i finländska cupen efter att de besegrade PK-35 Helsingfors med 4-2 på bortaplan.

Men det var stor dramatik och matchen gick till förlängning där ÅU kunde avgöra. Åland United hade ledningen med 2-1 ända tills den fjärde tilläggsminuten på ordinarie tid då hemmalaget kvitterade.

Det var PK-35 Helsingfors som tog ledningen efter 35 minuter. ÅU kvitterade just innan paus genom Signy Aarna. Efter 20 minuter i den andra halvleken gav Anna Westerlund ÅU ledningen, men sen kom alltså kvitteringen på övertid och förlängning vidtog. Och fem minuter in i den andra förlängningskvarten gav Sarah Troccoli ledningen med 3-2 och några minuter senare satte Kit Loferski 4-2.

I finalen den 2 oktober väntar HJK som vann sin semifinal över Ilves med 3-0.