Publicerad: lördag, 15 oktober, 2022 - 19:35
  • KuPS hade ett antal chanser att göra mål, men ÅU-försvaret höll undan. Foto: Owe Sjöblom

ÅU besegrade mästarna

Åland United besegrade redan klara mästarna KuPS med 2-0 i säsongens sista hemmamatch i Nationella ligan.

Det var en match där KuPS hade det mesta bollinnehavet och skapade många chanser, men det var Åland United som gjorde målen.

Efter 18 minuter tog ÅU ledningen genom Riikka Lilja och Kit Loferski gjorde lagets andra mål när den andra halvleken var fem minuter gammal. Efter det målet tog KuPS över helt och hållet och ÅU försvarade sig med både skicklighet och tur. Målvakten Lainey Burdett stod för ett antal fina räddningar och utsågs till matchens bästa spelare.

Det var 525 personer på läktaren och det var säsongens bästa publiksiffra.

Med en omgång kvar har Åland United grepp om bronsmedaljen. De är två poäng före nästa helgs motståndare i Vanda, PK-35 Vanda. Så det räcker med oavgjort i den matchen för att bronset ska komma med till Åland.