Publicerad: lördag, 22 maj, 2021 - 15:01Uppdaterad: lördag, 22 maj, 2021 - 17:12
  • Pille Raadik låg bakom målen i första halvleken. Arkivfoto: Hans Persson-Bru

ÅU besegrade HJK

Fotboll: Pille Raadik blev stor segerkreatör när Åland United besegrade HJK på bortaplan med 2-0.

I den 22: minuten hittade lagkapten Pille Raadik fram till Mariana Jaleca med en perfekt avvägd passning som skar genom HJK-försvaret. Jaleca tog med sig bollen ner mot kortlinjen och kunde från snäv vinkel sätta ledningsmålet mellan målvakten och stolpen.

I den 39:e minuten ökade Pille Raadik själv på till 2-0. HJK-målvakten Annika Laihanen lyckades inte få grepp om bollen i en duell med Cassandra Korhonen i samband med en United-hörna. Bollen gled ur hennes händer och Raadik stod på rätt ställe för att stöta in bollen i mål.

HJK:s bästa chans i den första halvleken kom i den 43:e minuten. Men ÅU-målvakten Christina Dineson snuvade Ria Karjalainen på försöket med ett jätteräddning. Cassandra Korhonen fick den första halvlekens sista chanser när hon snodde bollen från en försvarare och sköt klockrent i stolpen, innan hon senare i samma anfall kunde avlossa ännu ett skott som HJK-målvakten räddade.

I den andra halvleken hade HJK en hel del av spelet och initiativet utan att lyckas skapa särskilt farliga målchanser. United hade istället ett par farliga kontringar som gott hade kunnat resultera. Men HJK-målvakten snuvade Cassandra Korhonen på ett mål i matchen genom en fin benparad på ett friläge.

Åland Uniteds seger mot HJK i Helsingfors var den första på ganska exakt sex år. Den enda spelare kvar i laget sedan förra skalpen i Helsingfors var dagens segerkreatör Pille Raadik.

Åland United behåller andraplatsen i den nationella ligan, fortfarande fem poäng bakom serieledarna KuPS som tog sin sjunde raka seger när de bortabesegrade PK-35 Helsingfors med 2-1.