Publicerad: lördag, 29 augusti, 2020 - 18:53Uppdaterad: lördag, 29 augusti, 2020 - 19:35
  • Monica Hagström i Åland United. Foto: Owe Sjöblom

ÅU befäste serieledningen

Åland United kunde avfärda bottenlaget JyPK från Jyväskylä med 3-0 på hemmaplan.

Samtliga tre mål kom i den första halvleken. Redan efter fyra minuter gav Emelie Johansson hemmalaget ledningen. Efter 18 minuter ökade Anna Westerlund på till 2-0 och Anni Miettunen fastställde slutresultatet efter en halv timmes spel.

I den andra halvleken försökte ÅU öka på ledningen utan att lyckas.

Åland United har nu 28 poäng och leder Nationella ligan med hela sex poäng före tvåan KuPS. Men TiPS kan täppa till luckan lite om dom vinner sin match över Ilves i morgon söndag, då är de tre poäng bakom.