Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 17 mars, 2024 - 19:17Uppdaterad: söndag, 17 mars, 2024 - 19:43
  • Bild från seglingens Champions League.

AST vann semifinalen i Champions League

Åländska segelsällskapets Alandia Sailing Team vann den första semifinalen i Champions League som seglades i Vilamoura i Portugal i helgen. 

Det blev färre race än vad det var planerat eftersom fredagens seglingar ställdes in på grund av stiltje och dimma. 

Totalt blev det tio race och AST fick totalt 18 poäng och var en poäng före ett lag från Schweiz. Det här betyder att AST har möjlighet att försvara titeln i Champions League eftersom de nu är klara för finalen som seglas på samma ort den 26-29 september. 

I laget i helgen var Markus Rönnberg skeppare och besättningen bestod av Staffan Lindberg, Jasper Karlsson och Emil Nordlund

Det här var den första av tre semifinaler och även i de två andra finns åländska intressen. I semifinal 2 i Berlin i mitten av april är Björn Hansen med i laget från KSSS, i det laget ingår också Mathias Dahlman. I semifinal 3 i tyska Warnemünde är ett lag från Mariehamns seglarförening med. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »