Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 20 juni, 2021 - 18:22Uppdaterad: söndag, 20 juni, 2021 - 18:22
  • ÅSS damlag fr v Janina Hallberg, Antonia Degerlund(var inte med i helgen), Alvina Johansson, Daniela Rönnberg och Lisa Gerkman. Arkivfoto: Owe Sjöblom

AST vann och ÅSS dam tog sig till semi

Alandia Sailing Team vann Wasa Summer Cup och ÅSS damlag tog sig till semifinal i seglingsligan i helgen.

Båda lagen var alltså med i tävlingen i Vasa som var en kvaltävling till seglingsligan. I och med att AST vann får ÅSS ytterligare en plats i seglingsligan. Men vem som ska representera ÅSS i seglingsligan är ännu inte klart, det ska avgöras i interna tävlingar senare under sommaren. Den första interna kvaltävlingen är Mariehamnsregattan i mitten av juli. I laget i helgen seglade Markus Rönnberg, Emil Nordlund och Staffan Lindberg.

ÅSS damlag hade som mål att vara bland de tre bästa damlagen i helgen för att kvalificera sig till semifinal i seglingsligan och det lyckades de med när de blev tvåa bland damlagen efter NJK. ÅSS damer slutade på en sjätte plats totalt i tävlingen som hade 14 lag med. I damlaget i helgen seglade Daniela Rönnberg, Lisa Gerkman, Alvina Johansson och Janina Hallberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »