Publicerad: söndag, 4 september, 2022 - 16:46Uppdaterad: söndag, 4 september, 2022 - 16:55
  • Micke Berg, Alvina Johansson, Björn Hansen och Mathias Dahlman i en tidigare tävling. Arkivbild.

ÅSS vann semifinal 2 i seglingsligan

Ålands segelsällskapet med Björn Hansen som skipper vann semifinal 2 i den nationella seglingsligan som hölls i Åbo.

ÅSS hade en imponerade rad där de vann 13 av de 16 race som kördes. Totalt fick de 20 poäng och var överlägsna segrare. Tvåa kom Brändö seglare från Helsingfors med 40 poäng.

Även ÅSS ungdomslag var med i tävlingen och de slutade på åttonde plats av elva lag.

För ett par veckor sedan kvalificerade sig AST med Markus Rönnberg som skipper till finalen som seglas i Mariehamn sista helgen i september. Men före det ska en tredje och sista semifinal seglas och den hålls nästa helg i Vasa och då är ett lag från Mariehamns seglarföreningen med.