• Segrande laget i ÅSS2. Foto: Hasse Persson-Bru
  • Foto: Hasse Persson-Bru
  • Foto: Hasse Persson-Bru
  • ÅSS1 slutade på sjunde plats. Foto: Hasse Persson-Bru
  • Ålänningen Mathias Tennström hoppade in som reserv för Brändö Seglare. Foto: Hasse Persson-Bru
Staffan Lindberg och Mathias Tennström intervjuas:
Publicerad: söndag, 13 oktober, 2019 - 16:42, uppdaterad: söndag, 13 oktober, 2019 - 17:14

ÅSS tog tredje raka segern i Seglingsligan

Segling: Efter stor dramatik kunde ÅSS 2 med Alandia Sailing Teams Daniel Mattsson, Staffan Lindberg, Mathias Dahlman och Jasper Karlsson säkra segern i den finländska seglingsligan. Dåliga reslutat på slutet gjorde att man inte hade segern i egna händer. ÅSS2 fick dock oväntad hjälp från åländskt håll.

Finalen i den finländska seglingsligan avgjordes i Västra hamnen i Mariehamn under veckoslutet. Tre åländska lag deltog i finalen. Endast de fyra främsta lagen kvalificerade sig för Champions League. Lagen tävlade i J/70-båtar. ÅSS2 hade länge en betryggade ledning i finalen dit tolv tävlande lag hade kvalificerat sig. Laget vann åtta av de totalt 20 racen, men efter en avslutning med tre raka femteplatser så var segern plötsligt hotad.

Det blev en nervös väntan i land på att den andra halvan av starfältet skulle segla färdigt. Nyländska jaktklubben skulle vid seger snuva ÅSS2 på titeln. Men istället var det Brändö Seglare 2 som tog kommandot i racet. Man släppte aldrig ledningen till jagande NJK. Brändö, med för dagen åländske Mathias Tennström i besättningen, säkrade i och med segern en fjärdeplatsen i finalfältet och därmed också den sista platsen i Champions League, samtidigt som man hjälpte ÅSS2 till segern. Ålänningarna kunde med 0,63 poängs mariginal ta hem sin tredje raka titel i den finländska seglingsligan.

Segern innebär att ÅSS2 är klara för både Champions Leauge och Nord Stream Race.

ÅSS1 med Emil Nordlund, Janne Engblom, Christian Johansson och Dick Harju-Jeanty slutade sjua.

Mariehamns Seglarförening Youth slutade på nionde plats. I laget tävlade Melker Lundberg, Jakob Eklund, Hemming Hanses och Isak Nordlund.

Fler Sport

Komet II i topp i Ålandsserien

Andra omgången i Ålandsserien i bowling avgjordes under söndagen. Komet II ligger i topp med åtta vinster och sex förluster med den totala poängen 9441.

Jomala IK bortabesegrade Sollentuna

Volleybollherrarna i Jomala IK vann på bortaplan mot Sollentuna B i Division 1 Norra herrar. Matchen slutade 2-3 i set under söndagen.

IFK föll mot Österåker

Pontus Nylén efter förlusten mot IFK Österåker
Hockey: IFK Mariehamns herrar förlorade hemma på Islandia mot IFK Österåker med 2-4 (0-1, 2-2, 0-1). Lagkaptenen i IFK Mariehamn, Pontus Nylen, sa direkt efter slutsignalen att detta är en match som vi ska kunna vinna men att vi var för ineffektiva framför kassen.

Nora Karlsson tog hem storslam i FSGM

Nora Karlsson
Under lördagen arrangerade Mariehamns Gymnastikförening Finlandssvenska gymnastikförbunds specialmästerskap i Bollhalla. 260 gymnaster tävlade i sex olika klasser. Det tävlades i de fyra olika grenar hopp, barr, bom och fristående.

Rick Ketting blev supportrarnas val

Daniel Sjölund
Rick Ketting fick utmärkelsen "Supportrarnas val" av Grönvita fans under IFK Mariehamns avslutningsmiddag. Under tillställningen har det delats ut diverse priser och utmärkelser till spelare och tränare för deras prestation under den gångna säsongen men även för att visa uppskattning för tiden som de har spenderat i klubben.

Robin Sid vill söka sig vidare

Fotboll: Under IFK Mariehamns avslutningsmiddag offentliggjordes det att Robin Sid vill söka sig vidare och testa sina vingar och pröva nya utmaningar i karriären.

IFK fick storstryk av SK Iron

Sex sekunder var det som krävdes innan SK Iron kunde spräcka nollan på IFK Mariehamn i första period. Det var bara början på en tung lördagseftermiddag för IFK som förlorade matchen med 3-9 (1-3, 1-2, 1-4).

Westerlund med från start i finländsk kvalseger

Fotboll: Mittbacken i Åland United, Anna Westerlund , spelade från start när Finland vann över Cypern med 4-0.

Daniel Norrmén fortsätter i IFK

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Fotboll: Daniel Norrmén fortsätter som IFK Mariehamns assisterande tränare till lagets nya huvudtränare, Lukas Syberyjski .