Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 17 juni, 2018 - 20:13Uppdaterad: söndag, 17 juni, 2018 - 20:19

ÅSS och MSF bland de bästa i seglingen

Åländska Segelsällskapet (ÅSS) och Mariehamns Seglarförening (MSF) blev båda besegrade på hemmaplan. Det var Wasa Segelförening som vann Finska Seglingsligans första deltävling.

Både ÅSS och MSF presterade bra i Finska Segelligans första deltävling som var i Mariehamn i helgen. Det blev ingen hemmaseger men däremot gick både andra och tredje plats till en Åländsk besättning. ÅSS kom tvåa med 37.00 poäng och sex stycker spikar (racevinster). MSF var inte långt efter på tredje platsen med 41.00 poäng och tre spikar. Det var inte heller mycket som skiljde vinnarna åt. Wasa Segelförening vann med bara två poäng.

- Vi började förmiddagen ganska trögt men sen har vi seglat upp oss och fått några spikar. Men tyvärr kommer det inte räcka, säger Daniel Mattsson från ÅSS.

Förra året slutade ÅSS också tvåa efter den första deltävlingen men vann hela ligan ändå. Så förutsättningarna är goda, inte bara för ÅSS, också för MSF.

- Det har gått förvånandsvärt bra tycker, vi hade väldigt bra flyt på lördagen. Vi visste att vi hade goda chanser, säger Hemming Hanses från MSF.

ÅSS ungdomslag slutade på åttonde plats i tävlingen.

Följande deltävling är i Vasa och den tredje och sista är i Helsingfors.

 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »