• En nöjd Ao Hosseini efter guldethttps:. Foto: Peter Grönholm
Aso Husseini om guldet
Linus Höglund om bronset
Publicerad: måndag, 8 juli, 2019 - 14:23, uppdaterad: tisdag, 9 juli, 2019 - 13:59

Aso Hosseini tog Ålands första öspelsguld

Aso Hosseini tog Ålands första öspelsguld på Gibraltar när han gick obesegrad genom turneringen i judons 60 kg-klass.

Hosseini vann alla sina tre matcher i gruppen där han i tur och ordning fick motståndarna på rygg. I finalen ställdes han mot Menorcas Damià Marí som han också fick på fall. Därmed var guldet säkrat.

Linus Höglund tog brons i 66 kg-klassen efter att ha blivit utslagen i semifinal mot Färöarnas Bárður Hentze Lenvig. som senare vann finalen. I judon får båda semifinalförlorarna brons. Höglund slutade tvåa i sin grupp efter en seger och en förlust.
Det blev även brons till Maud Wickström i -52 kg klassen och Sanna Willford i -63 kg klassen.

Fler Sport

IFK föll mot Inter Åbo

IFK Mariehamns Robin Sid efter matchen
Herrarna i IFK Mariehamn förlorar första matchen i den övre slutspelsserien under söndagen. IFK fick möta Inter Åbo på bortaplan och förlorade med 2-0.

Jenny Fellman sexa på FM i rullskidor skidskytte

Jenny Fellman om loppet i FM i rullskidor skidskytte 7,5km
Under lördagen deltog Jenny Fellman i FM i rullskidor skidskytte på 7,5km och slutade på en sjätte plats. Kaisa Mäkäräinen vann loppet på tiden 21:36 och gick rent igenom alla skytten och var i mål 2 minuter och 54 sekunder innan Fellman.

FC Åland plockar hem tre poäng

FC Åland gästade TPK under lördagen i herrfotbollens division tre. En seger som satt långt inne men som till sist kammades hem genom två sena mål av Daniel Boman och Rezgar Amani.

Åland United vinner mot FC Honka

Anna Tamminen efter vinsten mot FC Honka
I den övre slutspelsserien vann Åland United mot FC Honka på bortaplan med 0-3. Målskyttar blev Isabella Mattsson gånger två och Sara Nordin.

Jomala IK vinner mot tabelljumbon

I herrfotbollens division tre vinner Jomala IK på bortaplan med 0-2 mot RaiFu.

IFK Mariehamn vinner första träningsmatchen

IFK Mariehamns hemvändare Carl-Erik Nyqvist
Hockeyherrarna i IFK Mariehamn välkommnade Norrtälje IK till Islandia. 5-4 skrivs slutresultatet till när domaren blåser av matchen.

ÅM i Folkrace avbrutet efter olycka

En ambulans kallades till Vessingsboda motorbana och tävlingen avbröts efter att en förare tappat kontrollen över sin bil och kört in i en barrikad. Olyckan inträffade 12:59 enligt en åskådare, som rapporterar att föraren och en annan bil var på väg igenom samma kurva. Tävlingen avbröts efter olyckan på grund av skadans allvar.

Nytt samarbete tar innebandykillar till seriespel i Sverige

Verksamhetsledare David Eriksson, spelarna Åke Lundin och Robin Isaksson:
Ett samarbete mellan innebandylagen Våsc och IF Fram har resulterat i ett nytt lag, Våsc/IF Fram, med högstadiepojkar som i höst spelar i Upplandsserien i Sverige. Tidigare har åldersgruppen endast spelat på Åland, där antalet lag har minskat över tid.

Forsman stannar i IFK

Målvakten Oskari Forsman och IFK Mariehamn har kommit överens om en förlängning av kontraktet som innebär att han spelar i klubben även nästa år.