Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 augusti, 2023 - 14:22Uppdaterad: onsdag, 30 augusti, 2023 - 17:02

Arvid Lundberg flyttar till cypriotisk toppklubb

IFK Mariehamnspelaren Arvid Lundberg ansluter sig till det cypriotiska laget Pafos FC.

IFK Mariehamn och Pafos FC har undertecknat ett ettårigt låneavtal med en köpoption gällande 17-åringen. Samtidigt har IFK förlängt sitt spelaravtal med honom till utgången av 2024.

Lundberg ansluter till Pafos FC under det kommande månadsskiftet.

– Arvid har utvecklats mycket de senaste två åren då han haft A-lagskontrakt med oss och i år har han tagit ytterligare kliv mot A-lagsspel genom deltagande i ligacup- och cupspel och med sin ligadebut i vinstmatchen mot KuPS. Han är en ung, mycket lovande spelare och vi är lika glada som stolta att klubbar ute i Europa, som nu Pafos FC, vill ha honom i sina lag och utveckla honom ytterligare och ser honom som en framtidsspelare. Den här lösningen med ett lån och möjlighet för köp efter lånetiden passar oss mycket bra och vi önskar Arvid all lycka till under låneperioden och så får vi se vad Pafos och Arvid väljer att göra när låneperioden är slut, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

Arvid Lundberg besökte Pafos FC för drygt en vecka sedan och gläds över flytten.

– Jag tror att det blir en bra internationell miljö för mig att utvecklas i och det känns som klubben har en intressant plan och framtid för mig. Det känns också bra med ett låneupplägg initialt med eventuell fortsättning så finns alla alternativ öppna för framtiden. Jag är glad att vi kunde få till en sådan här lösning, säger han i pressmeddelandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »