Publicerad: onsdag, 22 juni, 2022 - 20:54Uppdaterad: onsdag, 22 juni, 2022 - 21:52
  • Det var säsongsbästa publikmässigt för IFK när 2.122 personer såg matchen mot HJK.

Äntligen tre poäng för IFK

Den 20 juni 2012 var senast IFK Mariehamn slog HJK i Tipsligan under ordinarie matchtid. Nästan på dagen tio år senare var det dags igen.
IFK Mariehamn tog en blytung seger på hemmaplan när man vann med 2-1 (1-1).

Bortalaget från Helsingfors började matchen klart bäst och satte matchens första mål efter dryga 15 minuter. David Browne spelade in bollen från högerkanten till en fristående Santeri Hostikka som kunde placera in 0-1 till bortalaget.

HJK fortsatte att pressa på efter målet hade flera chanser som dock IFK-försvaret kunde reda ut med både tur och skicklighet.

Ju längre halvleken led åt sig IFK in i matchen och oroade några gånger innan John Owoeri fick tag i bollen mitt på offensiv planhalva. Anfallaren avancerade framåt och kunde skjuta in kvitteringen till 1-1.
IFK fick grepp om HJK och var det bättre laget i den andra delen av halvleken.

Första halvan av andra halvlek var hyfsat jämn och bägge lagen hade svårt att skapa några riktigt farliga chanser.

Med 20 minuter kvar av matchen gjorde HJK ett trippelbyte och bytte formation från 3-4-3 till 4-4-2. Det gav HJK ett stort bollinnehav och IFK fick sällan hålla bollen några längre stunder.

Mitt i HJK-pressen kom IFK i ett sällsynt anfall och John Owoeri kunde vricka fram bollen till en framstormande som pangade in 2-1 bakom Conor Hazard i HJK-målet i den 77:e minuten.

IFK försvarade sig sedan febrilt under sista kvarten och kunde hämta hem tre viktiga poäng.
- Det känns helt fantastiskt att vinna igen. Kul med mycket folk i publiken och en vinst som ger boost inför framtiden, säger IFK:s Robin Sid.