Publicerad: måndag, 25 juni, 2018 - 21:42Uppdaterad: tisdag, 26 juni, 2018 - 08:25

Höjdpunkter IFK Mariehamn - PS Kemi. Källa: Ruutu

Äntligen seger för IFK

Efter sju raka matcher utan seger lossnade det äntligen för IFK Mariehamn i fotbollsligan. Dom kunde besegra nästjumbon PS Kemi med 2-1 inför 1.204 personer på läktaren.

Men det var ett ängsligt och ångestfyllt IFK som inledde matchen och det präglade hela första halvleken. Trots det så var det IFK som skapade första chansen, men i anfallet efter gjorde Kemi 1-0 på ett långskott av Kevin Mombilo. Till den andra halvleken byttes Julio Fernandes och Thomas Mäkinen in och efter bara fyra minuter var det kvitterat och det var Fernandes som gjorde sitt först ligamål. När en kvart hade spelats av den andra halvleken fick IFK frispark ute på högerkanten och på inlägget nådde Mäkinen högst och IFK var i ledning. Trots ledningen och att Kemi fick en spelar utvisad så var det allt annat än lugn och ro för de grönvita supportrarna på läktaren. Kemi kom tillbaka och hade bland annat två riktigt heta chanser på övertid, men Anton Lepola i IFK-målet lyckades hålla undan.
I och med segern klättrar IFK upp en placering och är nu på nionde plats med 15 poäng. Kemi ligger kvar på kvalplats med 11 poäng. Nästa match spelar IFK på fredag och då väntar jumbon TPS i Åbo.