• Anna Westerlund är Åland Uniteds senaste nyförvärv.
Anna Westerlund intervjuas av Yle-sportens Antti Koivukangas.
Publicerad: söndag, 2 december, 2018 - 15:31, uppdaterad: onsdag, 5 december, 2018 - 09:11

Anna Westerlund klar för Åland United

Fotboll: Landslagsspelaren Anna Westerlund är klar för Åland United. Idag presenterade klubben nyförvärvet som är en mittback med gott om internationell erfarenhet.

29-åriga Anna Westerlund, född i Pagas, kommer närmast från spel norska Lilleström där hon spelat sedan 2014. Hon har tidigare spelat för FC Honka i Finland och Umeå IK och Piteå IF i Sverige

Anna är femfaldig norsk mästarinna och fyrfaldig cupvinnare, senast igår då hennes Lilleström besegrade Sandviken i cupfinalen med 4-0

Hon är trefaldig finländsk mästarinna och har spelat 112 a-landskamper. I landslaget har Anna Westerlund deltagit i två EM slutspel (2009 och 2013).

Pille Raadik, Tiia Peltonen och Anna Westerlund ser därmed ut att bilda Åland Uniteds trebackslinje under 2019.

Fler Sport

Marcela Sandvik bröt armen i VM

Marcela Sandvik bröt armen vid VM i bänkpress som pågår i Japan just nu. Det var i det andra lyftet på 122,5 kg som olyckan var framme.

IFK kryssade mot Ilves

Tränaren Peter Lundberg om matchen:
IFK Mariehamn spelade oavgjort 0-0 mot serietvåan Ilves i Tammerfors.

Oskar Welin slutar på en 15e plats i FM

I helgen har FM i bowling spelats och Ålands främsta bowlare Oskar Welin var med bland de 48 bästa som kvalat sig till turneringen.

Stark uppvisning av MGF under Åland Invitational

Malin Pussinen och Smilla Berglund
För andra året i rad anordnade Mariehamns Gymnastikförening Åland Invitational med tävlande från Österbotten, Helsingfors, Gotland, Norrköping samt Åland.

Jomala IK bortabesegrar Åbo IFK

Jomala lyckades att bortabesegra Åbo IFK med 1-2 i herrfotbollens tredje division och därmed ta den andra segern för säsongen.

Ny mästare i ÅM för islandshästar

Jenny Karlsson
ÅM i både fyrgång och T8 för islandshästar avgjordes under lördagen på Ålandstravet. Jenny Karlsson tillsammans med islandshästarna, Dala-dis och Brimi, som hon tävlade med, blir åländska mästare för första gången.

Åland United bryter förlustsviten

Under lördagen mötte Åland United tabelljumbon IK Myran och ÅU hade tre raka förluster bakom sig i ligan. Men ÅU lyckades att bryta förlustsviten och det med råge.

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.

Jerry Danielsson vann Brändöluffens halvmaraton

Det sjunde årets upplaga av Brändöluffens halvmaraton lockade till sig 34 tävlande i alla olika klasser. 13 öar ska passeras innan man kommer in över mållinjen och för första gången gick loppet norrut.