Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 oktober, 2022 - 11:26Uppdaterad: onsdag, 19 oktober, 2022 - 12:11
  • Så här såg det ut när backracet avgjordes förra året. Arkivfoto.

ÅMK får stänga av väg för backrace

Ålands motorklubb (ÅMK) har fått tillstånd av landskapsregeringen att stänga av en del av Norra Sundsvägen samt infarten till Faderviksvägen mellan klockan 10.00 och 16.00 den 29 oktober.

Orsaken är att motorklubben ska ordna ett backrace där den dagen. ÅMK har tidigare ordnat backrace på samma plats men en förändring i år är att vändningsplatsen för tävlingsbilarna är flyttad cirka 300 meter längre söderut än tidigare.

Landskapsregeringen inspekterar vägen inför tävlingen och ÅMK ansvarar för att vägen återställs till samma skick när tävlingen är avslutad. Om det behövs ska räddningsfordon få köra på vägsträckan även under tiden då den är avstängd. ÅMK ska också se till att det finns tillräckligt med svängutrymme och parkeringsplatser för publik, och man ska informera besökare om att de rekommenderas ta sig till tävlingsplatsen via Mångstektavägen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »