• Både Hilander och Zetterström tävlar med motorcyklar av märket Hayabusa med turbo som har över 500 hästkrafter. Foto: Privat.
  • Vinnaren Anders Blanck och silvermedaljören Kim Hilander.
Publicerad: onsdag, 23 maj, 2018 - 10:53, uppdaterad: onsdag, 23 maj, 2018 - 11:00

Ålänningar tävlade i Gardemoen

Motorsport. Kim Hilander från Alandia Motorsport blev tvåa i Super Street Bike-klassen under helgens tävlingar i Gardemoen i Norge.

Han mötte Anders Blanck i finalen och Hilander gick i mål på 8,311 sekunder och Blanck på 7,493 sekunder.

Ida Zetterström från Alandia Motorsport mötte Anders Blanck redan i kvartsfinalen och då blev hon utslagen. Zetterströms tid var 7,696 och hennes topphastighet var 309,5 kilometer i timmen vilket var nytt personbästa i hastighet på 402 meter.

- För oss var det här bara en test inför kommande deltävling i nordiska mästerskapen som startar på Tierp arena den 7-10 juni, skriver Ida Zetterström i ett pressmeddelande.

Fler Sport

Bågskyttar tävlade i Åbo

Vid en bågskyttetävling i Åbo i helgen kom Daniele Rolfi på fjärde plats i elitklassen och Petri Allinen kom trea i M50-klassen.

Danielsson vann skidpremiären

Jerry Danielsson
24 skidåkare kom till start när säsongens första tävling arrangerades i spåret vid banan i Jomala. 14 barn och 10 seniorer tog sig an olika sträckor.

Holmström tvåa i Helsingfors

Isac Holmström kom på andra plats i en tävling över 10 km i Vichtis idag söndag.

IFK hockey förlorade mot Spånga

Efter segern igår i Alltrean kunde IFK Mariehamn inte ladda om till söndagens bortamatch mot Spånga IS som vann med 10-4.

IFK vann över Ekenäs

Lagkapten Daniel Sjölund och tränaren Peter Lundberg
IFK Mariehamn vann vinters första träningsmatch som spelades över 90 minuter när division 1-laget Ekenäs IF besegrades med 2-0 i Eckeröhallen inför knappa 300 personer på lördagskvällen.

IFK hockey vann i förlängning

Efter förra helgens stora förluster kunde IFK Mariehamns hockeylag vända trenden och vinna över Älta IF på bortais i Alltrean.

Fellman körde ankarsträcka

Skidskytten Jenny Fellman har det aningen tungt på skyttevallen just nu med en hel del bommar under den senaste tiden. Idag fick hon köra ankarsträckan för Finland när världscupen hade stafett i tyska Ruhpolding.

Sara Wiss siktar mot öspelen

Sara Wiss
Förra sommaren gjorde Sara Wiss comeback på löparbanan och nu tar hon sikte på att komma med i den åländska friidrottstruppen som ska vara med i öspelen i Gibraltar inkommande sommar.

ÅU fick licens, mästaren PK-35 blev utan

Igår fick Åland United sin ligalicens för det här året godkänd av Finlands bollförbunds ligalicenskommitté.