Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 april, 2022 - 06:44Uppdaterad: onsdag, 6 april, 2022 - 17:09

Åländska golfare på Europatouren

Två åländska golfare kommer att spela deltävlingen i Europatouren på Ålands golfklubb i september. Anna-Karin Salmén och norsk-åländska Nova Siljander försvarar de åländska färgerna under tourtävlingen.

Anna-Karin Salmén är Ålands genom tiderna mest framgångsrika damspelare och har tidigare spelat på Europatouren.
- Att få chansen att åter spela en Europatourtävling, och dessutom hemma på Åland och Slottsbanan, är en fantastisk möjlighet som jag ser mycket fram emot, säger Anna-Karin Salmén i ett pressmeddelande.

Det andra åländska inslaget är Nova Siljander som är bosatt i Norge men har rötterna på Åland. Hon vann under förra året ett par deltävlingar på den högsta norska serien för elitsatsande golfungdomar.
- Jag går in i den här satsningen med vetskapen om att jag kanske har en hel del att lära innan jag kan prestera på den här nivån, säger Nova Siljander.

I dagsläget är 80 spelare anmälda till tävlingen som har totalt 112 platser. Tävlingen avgörs 1-3 september.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »