Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 29 mars, 2024 - 13:33
  • Lukanos och Ulf Eriksson firar triumfer på svenska travbanor för tillfället. Arkivbild.

Åländsk seger på V75 – tredje raka för Lukanos

Den femårige valacken Lukanos, ägd och tränad av Ulf Eriksson, vann ett V75-lopp på Gävles travbana under torsdagskvällen. 
– Han har gått bra på sistone och vi visste att han chans men som inom all annan sport tar man inte ut något på förhand, säger Ulf Eriksson. 

Loppet gick över 2 140 meter autostart och var ett lärlingslopp. Kusken Zeb Jonasson skickade Lukanos till ledningen i ett tidigt skede men fick inte sitta i fred i täten. 
– Han fick två ordentliga tryckare under loppet och det såg ut som att han var slagen i sista sväng men kusken sa att det var lugnt, säger Ulf Eriksson. 
 
Första priset låg på 100 000 svenska kronor och Lukanos har totalt sprungit in drygt 450 000 kronor på 20 starter. Torsdagens seger var den tredje raka för valacken. 
– Det har varit en del problem på vägen för hästen med bland annat operationer som stoppat upp karriären men med tre raka segrar får man ju säga att det verkligen lossnat, säger Ulf Eriksson. 
 
Även Västerbo Groisbois, ägd och tränad av Malin Friman, deltog i ett V75-lopp på torsdagen. Malin Friman styrde in den 13-årige hedershästen på en tredje plats i ett lopp över 1 640 meter autostart, placeringen var värd 29 000 kronor. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »