Publicerad: söndag, 17 juni, 2018 - 19:34Uppdaterad: söndag, 17 juni, 2018 - 19:50

Åland United tog hem tredje raka segern

Åland United tog sin tredje raka seger på söndag då TiPS gästade WHA.

Segertåget är i rullning för Åland United som vann sin tredje raka match. Laget har nu inte förlorat en enda match på de senaste sju matcherna i damernas fotbollsliga. Tikkurilalaget TiPS däremot saknar vinst ännu i år så på förhand så var United favoriterna.

Även om det på papperet såg ut att bli en lätt match så stod TiPS på sig och höll 0-0 läget länge.

- Första halvlek var inte okej. Vi snackade i halvlek att det var för stillastående, nästan lite nonchallant. Vi gav bort bollen snarare än att de tog den av oss, säger IFK:s Isabella Mattsson.

Det var först i den 79:e minuten som matchens första mål gjordes. Vid en hörnsekvens där Isabella Mattson skarvade in bollen i mål. Efter 1-0 så fick United ny energi och det tog bara minuter så var ledningen utökad till 2-0. Andra målet gjordes av Maryette Karring.

- Det var väl en hörna och en stark nick från Sara (Nordin) så skarva jag in den så det var skönt, säger Isabella Mattsson om sitt mål.

Nämnvärt är också att Elsa Viktorsson hoppade in i slutminuterna, hennes första inhopp på liganivå.

United ligger trea i en tajt tabell topp där det bara skiljer sig sex poäng mellan första och fjärde plats.