Publicerad: onsdag, 4 oktober, 2023 - 20:48Uppdaterad: onsdag, 4 oktober, 2023 - 21:26
  • HJK oroade många gånger i Åland Uniteds straffområde under matchens gång. Foto: Dan Sjöblom

Åland United tappade i silverstriden – nu blir det kamp om bronset

Åland United förlorade den, för silverstriden, så viktiga matchen på hemmaplan mot HJK med 1-2. Nu är Helsingforslaget sex poäng före Åland United som bara har en poäng ner till Honka på fjärdeplats.
- Ett lag som Honka ska vi ha bakom oss, medalj ska vi ta i alla fall, säger Dana Leskinen.

Efter en jämn inledning tog HJK över matchen och skapade flera bra lägen i den första halvleken utan att få utdelning.

Utdelning skulle bortalaget dock få i den 61:a minuten när Iina Salmi sköt in en frispark från högerkanten i den bortre burgaveln.

Åland United hade svårt att skapa någonting framåt och med dryga fem minuter kvar av matchen kom HJK:s andra mål när Lotta Kalske snyggt drog en kanon från 25 meter som satte i mål bakom en chanslös Jessica Kiviaho

Anni Miettunen skapade dock lite nerv i matchen när hon i den 88:e minuten sköt en frispark från högerkanten som letade sig in i mål, men närmare än så kom inte Åland United.

Två omgångar återstår och Åland United ligger trea på 40 poäng. KuPS leder ligan och har fyra poäng ner till HJK på 46 poäng. Bakom ÅU skuggar Honka som har 39 poäng. På lördag spelar Åland United mot PK-35 Vanda på hemmaplan och sedan avslutas säsongen på bortaplan mot KuPS.