Publicerad: lördag, 24 juli, 2021 - 19:48Uppdaterad: måndag, 26 juli, 2021 - 05:35
  • Åland United vann med 3-2. Arkivfoto: Johan Ågren.

Åland United slog TiPs med 3-2

Åland United vann lördagens hemmamatch mot TiPs med 3-2 efter tre mål av Cassandra Korhonen.

Bortalaget från Dickursby inledde starkt och gjorde matchens första mål i matchminut 10. Målskytt var Jenna Topra.

ÅU kvitterade fem minuter senare då Cassandra Korhonen fint framspelad gjorde sitt första mål för dagen. I den 35:e minuten slog Korhonen till igen och hemmalaget tog ledningen. Under slutet av första halvlek hade Åland United några ytterligare chanser innan man strax före halvtid utökade ledningen till 3-1, då Cassandra Korhonen fullbordade sitt hattrick.

Bara några sekunder in i den andra halvleken var Korhonen nära ett fjärde mål, men Elsa Sulku i TiPsmålet räddade. Tio minuter senare hade Monica Hagström ett bra läge, men bollen tog i stolpen. Under de sista 15 minuterna av matchen började TiPs få mer kontroll och i den 80:e minuten reducerade Emmi Siren till 3-2.

Åland United kunde dock hålla ut och man säkrade tre poäng i Nationella Ligans medaljstrid inför 365 personer på WHA. Åland United går nu upp på en andraplats i tabellen, men dagens motståndare TiPs har en match mindre spelad och står på samma poäng. ÅU:s nästa ligamatch är den 31 juli då man möter HPS på bortaplan.