Publicerad: lördag, 7 juli, 2018 - 18:52Uppdaterad: lördag, 7 juli, 2018 - 20:04

Åland United serieledare!

I lördagens toppmöte mellan Åland United och HJK gick Ålänningarna segrande. Slutresultatet skrevs 2-1 efter mål av Uniteds Sanna Porali och Jenny Danielsson.

De 135 åskådarna som prioriterade uppgörelsen om första platsen i damernas fotbollsliga över VM-kvartsfinalen mellan England och Sverige fick se en fartfylld match på WHA. Åland United öppnade starkt med flera skott och två stolpträffar innan ens tio minuter hade passerat, och i den fjortonde minuten var det tredje gång gillt då bollen studsade stolpe in för Uniteds Sanna Porali.

- Vi började första halvlek väldigt bra, höll hög press, tog över bollen och hade många skott på mål och gjorde nästan mer än två mål, säger Danielsson.

Det verkade som att Åland United var fullt medvetna om att en vinst skulle innebära första plats för de fortsatte dominera matchbilden och i den 23:e minuten kom 2-0 målet. Målskytt Jenny Danielsson. United sköt ett fjärde skott i stolpen men matchens tredje mål gjordes av HJK. Målet gjordes på straff i den 43:e minuten av Linda Ruutu. Det blev halvlekens sista mål.

- Jag tänkte bara, ska den aldrig gå in? Varje gång jag hade bollen tänkte jag okej jag ska skjuta igen och sen gick den in, säger Jenny Danielsson om att bollen hela tiden studsade stolpe ut.

I den andra halvleken stod matchen och vägde åt båda håll och det blev en riktigt nagelbitare till avslutning för Uniteds supportrar. Men United höll i ledningen till slutsignalen.

Med segern och tre poäng går Åland United upp på serieledning och förbi HJK. Båda lagen har 29 poäng men United har bättre målskillnad med 25-11 jämfört med HJKs 20-12.

En rolig detalj är att förra mötet mellan lagen så vann HJK med 2-1 och då gjordes Uniteds enda mål på en straff.