Publicerad: söndag, 21 mars, 2021 - 15:00Uppdaterad: söndag, 21 mars, 2021 - 16:24
  • Cassandra Korhonen med 2-0 målet på inlägg från Dana Leskinen. Foto: Hans Persson-Bru.

Åland United till semifinal

Fotboll: Åland United vann kvartsfinalen i Finlands Cup med 3-0 över PK-35 Helsingfors.

Cassandra Korhonen gjorde båda målen i den första halvleken. 1-0 kom redan i matchens 3:e minut när hon frispelades av Sanni Ojanen. I den 9:e minuten mötte Korhonen en inlägg från Dana Leskinen med pannan fram till 2-0. Åland United började halvleken bäst men PK-35 arbetade sig in i matchen och Moona Talka tvingade fram en vass räddning från United-målvakten Christina Dineson när knappa halvtimmen var spelad.

20 minuter in i den andra halvleken kom 3-0 när Dana Leskinen satte bollen från nära håll. Målet föregicks av ett skottförsök från Sarah Troccoli som blockerades. PK-35 vaskade fram några chanser och tvingade Dineson till ett par räddningar och hade även ett skott i insidan av stolpen i den 72:a minuten. Närmare än så kom inte PK-35.

Åland United spelar semifinal på hemmaplan under påskhelgen då de möter KuPS som vann sin kvartsfinal mot FC Honka med 2-1. Det väntar med andra ord en repris av semifinalen från ifjol. I den andra semifinalen möts HJK och PK-35 Vanda.