Publicerad: tisdag, 10 oktober, 2023 - 21:01Uppdaterad: tisdag, 10 oktober, 2023 - 21:42
  • Åland United efter segern mot PK-35. Foto: Rasmus Karlsson

Åland United säkrade bronset i sista hemmamatchen – Slog PK-35 Vanda med 3-0

Åland United slog PK-35 Vanda med 3-0 på tisdagen och säkrade därmed bronset i Nationella Ligan.

Första halvleken slutade mållöst, även om Åland United var det bättre laget.

ÅU tog sedan ledningen i den 47:e minuten, då Anni Miettunen nickade in en retur efter ett skott av Jacqui Hand. Man hade också flera chanser att utöka ledningen, något man sedan kunde göra i den 68:e minuten genom Dana Leskinen. I den 88:e minuten kunde slutligen Tilda Råtts fastställa slutresultatet efter ett friläge.

Det står alltså klart att Åland United slutar trea i Nationella Ligan och bronset innebär även sjätte raka medaljen för laget. Dana Leskinen säger att det känns bra, men att firandet får vänta.

– Vi väntar till efter matchen i Kuopio på lördag, men sedan ska vi nog fira, säger hon.

Assisterande tränaren Per Löfqvist säger att man hade förhoppningar att sluta högre upp i tabellen, men är ändå stolt över bronsmedaljen. Sedan tidigare är det klart att huvudtränare Steve Beeks lämnar ÅU efter säsongen och Per Löfqvist säger till Ålands Radio efter matchen att också han lämnar vid säsongsslutet.