Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 3 februari, 2024 - 17:36Uppdaterad: lördag, 3 februari, 2024 - 18:18
  • Riku Remes gjorde sin första match som huvudtränare för Åland United. Foto: Rasmus Karlsson

Åland United inledde försäsongsmatcherna med seger

Åland United spelade säsongens första träningsmatch på lördagen, då man besegrade ett av IFK Mariehamns pojklag med 3-0.  

ÅU:s mål gjordes av Linda Nyman, Olivia Ulenius och Silja Tuominen. Detta var också första matchen med huvudtränaren Riku Remes vid rodret.  

– Resultatet är inte så viktigt, men jag är rätt nöjd med matchen. Spelet innehöll mycket av det vi tränat på, men förstås sådant vi behöver förbättra också. Vi har bara tränat fyra veckor och det är över två månader till säsongen börjar, så jag är nöjd med det vi tränat på, säger han.  

Remes berättar också att man ännu vill få in en eller två spelare till truppen till säsongen, men att man inte har någon brådska och kan titta lite mer detaljerat på var man behöver förstärkningar då man just nu har 18 spelare under kontrakt.  

Nästa träningsmatch för ÅU:s del är om en vecka, då man möter AIK på Skytteholms IP i Solna.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »