Publicerad: lördag, 21 augusti, 2021 - 21:00Uppdaterad: lördag, 21 augusti, 2021 - 23:36

Åland United föll med flaggan i topp

Fotboll: På tilläggstid i den första halvleken så tog Servette ledningen med 1-0 över Åland United i gruppfinalen i den första omgången av Women´s Champions League - ett mål som räckte hela vägen till avancemang.

Mittbacken Laura Felber nådde högst på en vänsterhörna från lagkaptenen Alyssa Lagonia och nickade in 1-0 från nära håll. Kort därefter blåste domaren av för halvtidsvila.

Ständigt djupledslöpande Cassandra Korhonen var den i Åland United som oroade Servette mest under den första halvleken, men det var gästerna som hade de farligaste chanserna.

Marta Peiro Giménez prickade yttersidan av stolpen i den 24:e minuten. Ännu närmare var det ett ledningsmål i den 26:e minuten när Jade Boho Sayo slog knut på Åland Uniteds försvar och tvingade Christina Dineson till en räddning rakt ut i boxen. Men på något märkligt sätt lyckades Sarah Troccoli på mållinjen rädda den retur som Monica Mendes bara skulle raka in.

Men just före pausvilan kom kallduschen för United. Ett mål som visade sig bli helt avgörande.

Den andra halvleken blev mållös, men saknade inte chanser. Tidigt i andra halvlek skallade Sarah Troccoli ihop med Monica Mendes i Servette, vilket ledde till att Mendes byttes ut medan Troccoli plåstrades om.

United fick spela flera minuter utan Troccoli på planen och när hon väl kom in igen så hade hon bytt till en oblodig tröja med fel nummer, vilket gjorde att domaren skickade tillbaka henne till omklädningsrummet där hon fick leta rätt på sin svettiga tröja från första halvlek, vilket resulterade i ytterligare spel tio mot elva. Men Åland United höll sig kvar i matchen under tiden som lagkaptenen saknades. Anna Westerlund nickskarvade bollen i den egna ribban, men Åland United skulle också få chans att pricka gästernas målram.

Signy Aarna hade just kommit in på planen när hon nickade Dana Leskinens inlägg så att målvakten i Servette tvingades till en kanonräddning via ribban och ut. Det var Åland Uniteds bästa chans i matchen och kom i den 79:e minuten.

Huvudskadorna i början på halvleken gjorde att det blev åtta minuters tilläggstid och Åland United hade gott om chanser att lyfta in bollen i offensivt straffområde. Servette var pressade, men den sista lilla skärpan saknades framför målet. Mariana Jaleca fick det bästa skottläget inne i boxen, men hennes skott blockerades av en försvarare.

Matchen slutade 1-0 till Servette som därmed går vidare till den andra omgången i turneringen, medan Åland United får ladda om för ligaspel och så småningom final i Finlands cup.