Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 mars, 2021 - 11:46Uppdaterad: tisdag, 23 mars, 2021 - 14:08
  • Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: ÅRTV

Åland med i UEFA-projekt för att stärka flickfotbollen

IFK Mariehamn, Åland United, IFFK och IF Fram ska inleda ett samarbete med UEFA för att intressera flera flickor för fotboll.
 

UEFA-projektet heter UEFA Disney Playmakers och Åland är en av 38 orter i Finland som deltar, efter att IFK lämnat in en projektansökan via Finlands Bollförbund.

Projektet riktar sig främst till flickor i åldrarna fem till åtta år som ännu inte är med i någon förening, och ska ge en möjlighet att bekanta sig med sporten i ett Disneysammanhang.

Under den här veckan utbildas Louise Andersson från Åland United och Milla Rosenberg och Alva Jansson från IFK till tränare för projektet, och målsättningen är att komma i gång i april.

- Vi vill alla ha flera flickor med i verksamheten och vi tror att det här kan vara ett bra sätt, skriver Alexandru Serban, Barbro Carlsson, Alexandra Öhman och Kristian Karlsson i ett gemensamt pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »