Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 mars, 2024 - 05:45Uppdaterad: onsdag, 27 mars, 2024 - 05:45
  • Eagle McMahon deltog den första Europatourtävlingen på åländsk mark. Foto: Dan Sjöblom.
  • Hasse Holmström, Mats Adamczak och Tim Granström. Foto: Owe Sjöblom.

Åland Open blir hub för juniortour i discgolf

Åland Open har fått uppdraget att hålla i Europatouren i discgolf för juniorer från och med nästa år. 
– Vi har ett treårigt avtal med PDGA Europa där det först är kvaltävlingar utanför Åland och sen blir finalhelgen här i början av augusti, säger Mats Adamczak på en pressträff. 

PDGA står för Professional disc golf association, vilket är det globala organet för discgolf. 

Förra året arrangerades Åland Open för första gången med elitspelare som kom till Åland. I år blir det ingen sådan tävling för seniorer utan siktet är inställt på 2025 och sedan vartannat år efter det. Det blir alltså både elittävling och touren för juniorer nästa år. 

För de åländska discgolfspelarna arrangeras sju PDGA-tävlingar på hemmaplan i år. Det finns PDGA-tävlingar på olika nivåer och de som arrangeras på Åland i sommar är på den lägsta nivån. 
– Vi hoppas locka lite spelare från Sverige och Finland eftersom det går att samla rankingpoäng, säger Tim Granström, ordförande för AX discgolf. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »