Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 juni, 2018 - 15:58Uppdaterad: fredag, 15 juni, 2018 - 16:07

Åland Hinds Rugby Club spelar sin första turnering

Det Åländska damrugbylaget Åland Hinds Rugby Club är i Helsingfors, där de ska spela sin första turnering någonsin. Och den första matchen är redan spelad.

I den första matchen förlorade Åland Hinds Rugby Club med 15-5, men det var en touch-match mot ett herrlag från Venezuela. Nu väntar en match mot ett damlag från Helsingfors och mot ett från England. Turneringen i Helsingfors heter Midnight Rugby och precis som namnet säger så spelas den enda fram till midnatt och slutspelet spelas på lördag.

- Det är väldigt tufft och uttröttande men kul. Vi har en hel del spelare som aldrig spelat tidigare och några som provat på, säger Marika Andersson.

Målsättningarna är inte så höga för den första turneringen. De vill lära sig så mycket som möjligt och få rutin till laget.

- Vi vill lära känna varandra bättre och också spelet så vi vet vilket nivå vi ligger på och vad vi behöver träna på, säger Marika Andersson.

Till nästa säsong vill laget starta seriespel men för det krävs det att nya spelare kommer till laget.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »