Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 25 oktober, 2020 - 14:22

ÅKK avstår från att ordna FM

Kraftsport: Den ökade smittspridningen av covid-19 gör att ÅKK hoppar av som arrangör för årets finska mästerskap i bänkpress med utrustning.

Tävlingen var planerad att hållas på Idrottsgården i Mariehamn helgen den 12-13 december. Klubben skriver på sin hemsida att det var ett tråkigt beslut att fatta, men då man ser hur några enstaka fall här på Åland kan få stor påverkan på vårt relativt lilla samhälle känner vi att det skulle vara oansvarigt av oss att ta in ett hundratal lyftare och deras coacher från hela landet.

ÅKK skriver att man har haft en bra dialog med finska styrkelyftförbundet och att man vill tacka dem för att de har visat förståelse och att de nu söker en ny arrangör. Om ingen ny arrangör hittas kommer årets mästerskap att ställas in. Eventuellt landslag kommer i så fall att plockas ut baserat på ranking från de senaste värdetävlingarna.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »