Publicerad: lördag, 2 november, 2019 - 22:33Uppdaterad: söndag, 3 november, 2019 - 10:41
  • Caroline Sjöblom hade en lyckad debutsäsong som tränare för AIK - nu väntar uppdrag med U17-landslaget. Arkivfoto

AIK nådde fjärdeplats i elitettan

Fotboll: AIK slutade fyra i den svenska elitettan som är landets näst högsta serie på damsidan. Den åländska tränaren Caroline Sjöblom gjorde sin första säsong med laget som ansvarig tränare tillsammans med Robert Svanström. AIK hade länge möjlighet att nå damallsvenskan, men räckte inte riktigt till och enligt Caroline Sjöblom var man inte heller riktigt redo för det.

AIK var till slut bara fyra poäng bakom IK Uppsala som knep den andra allsvenska platsen, vid sidan om seriesegrarna Umeå IK.

Caroline Sjöblom säger att AIK inledde över alla förväntningar och att man svävade iväg under den första halvan av serien, vilket straffade sig under den senare delen av säsongen som bjöd på matcher som visade att AIK-spelarna var lite för unga och inte redo för att vara så jämna som krävs för att både nå och spela i damallsvenskan.

Målet om en topp-fem-placering uppfylldes dock med marginal och Caroline Sjöblom är själv nöjd med sin debutsäsong som tränare för AIK. För hennes egen del väntar nu förhandlingar om ett eventuellt fortsatt kontrakt över nästa säsong.

Redan i december väntar dock ett uppdrag som assisterande tränare i F17-landslaget i december då hon och Sverige deltar i för-VM i Indien, där man möter Indien, Ghana och Thailand.