• Caroline Sjöblom hade en lyckad debutsäsong som tränare för AIK - nu väntar uppdrag med U17-landslaget. Arkivfoto
Caroline Sjöblom betygsätter debutsäsongen i AIK
Publicerad: lördag, 2 november, 2019 - 22:33, uppdaterad: söndag, 3 november, 2019 - 10:41

AIK nådde fjärdeplats i elitettan

Fotboll: AIK slutade fyra i den svenska elitettan som är landets näst högsta serie på damsidan. Den åländska tränaren Caroline Sjöblom gjorde sin första säsong med laget som ansvarig tränare tillsammans med Robert Svanström. AIK hade länge möjlighet att nå damallsvenskan, men räckte inte riktigt till och enligt Caroline Sjöblom var man inte heller riktigt redo för det.

AIK var till slut bara fyra poäng bakom IK Uppsala som knep den andra allsvenska platsen, vid sidan om seriesegrarna Umeå IK.

Caroline Sjöblom säger att AIK inledde över alla förväntningar och att man svävade iväg under den första halvan av serien, vilket straffade sig under den senare delen av säsongen som bjöd på matcher som visade att AIK-spelarna var lite för unga och inte redo för att vara så jämna som krävs för att både nå och spela i damallsvenskan.

Målet om en topp-fem-placering uppfylldes dock med marginal och Caroline Sjöblom är själv nöjd med sin debutsäsong som tränare för AIK. För hennes egen del väntar nu förhandlingar om ett eventuellt fortsatt kontrakt över nästa säsong.

Redan i december väntar dock ett uppdrag som assisterande tränare i F17-landslaget i december då hon och Sverige deltar i för-VM i Indien, där man möter Indien, Ghana och Thailand.

Fler Sport

Sjöblom fortsätter träna AIK

Caroline Sjöblom fortsätter träna AIK tillsammans med Robert Lison Svanström. Det nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Campos flyttar till Umeå

Nyhetsnotisen i ljudformat
Briana Campos lämnar Åland United efter fyra år för spel i Umeå IK. Campos ansluter till UIK vid årsskiftet.

Fellman uttagen till IBU-cupen

Nyhetsnotisen i ljudformat
Jenny Fellman är uttagen som en av fyra skidskyttar från Finland som ska tävla i IBU-cupen i de tre första inledande tävlingarna.

Jenny Fellman sexa i sprint och 20:e i jaktstart

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Skidskytte. Jenny Fellman inledde säsongen i Kontiolahti där det hölls internationella Grand Prix tävlingar i helgen.

JIK:s damer vann tredje raka

JIK:s lagkapten Jenny Clemes om segern mot Uppsala B:
Volleyboll. Jomala IK:s damlag vann söndagens hemmamatch mot Uppsala B med 3-0. Det var den tredje matchen för den här säsongen och hittills har JIK inte förlorat ett enda set.

IFK:s hockeydamer föll mot Linköping

Ishockey, IFK Mariehamns damlag i hockey förlorade helgens två matcher mot Linköping HC, först med 3-5 och sedan med 1-7.

IFK vann mot Waxholm och förlorade mot Bålsta

Ishockey. Det blev en seger och en förlust för IFK:s hockeyherrar i helgen.

BC Clipper vann hemmaomgång i fyran

Dennis Bergman och Amadeus Ahonen om lördagens matcher:
Bowling. BC Clipper vann tredje omgången i division 4 som spelades i Idrottsgården på lördagen. I första matchen förlorade man mot Patteri 2 men sedan blev det idel segrar mot övriga tre lag man mötte.

IFK och Komet bowlade på bortaplan

Bowling. IFK Mariehamn vann sju matcher och förlorade en i lördagens omgång av riksseriens division 1 som spelades i Kotka.