Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 januari, 2021 - 16:03Uppdaterad: torsdag, 21 januari, 2021 - 16:20
  • Peter Mattsson och Albion Ademi. Foto: IFK Mariehamn

Ademi säljs till Djurgården

IFK Mariehamn säljer Albion Ademi till allsvenska Djurgårdens IF, det blev klart i dag.

Efter många spekulationer där ett tiotal klubbar varit inblandade från i princip hela Europa är det nu klart att Albion Ademi flyttar till Stockholm. Albion Ademi har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över fyra år med Djurgården.

- Självklart är det sportsligt ett avbräck för oss att Albion nu lämnar Grönvitt framöver men en dag som denna skall vi vara glada och stolta över att vi kunnat vara med och hjälpa honom vidare i karriären och att vi kan få en ekonomisk kompensation för det som gör att vi kan fortsätta utveckla vår egen verksamhet. Det har varit stort intresse kring Albion och det var fantastiskt att han kunde bidra så mycket till laget 2020 och att vi på det sättet fått vara med om att hjälpa honom utvecklas och gå vidare i sin karriär samtidigt som det skapar bättre ekonomiska förutsättningar för IFK Mariehamns framtid, kommenterar Peter Mattsson, klubbdirektör i IFK Mariehamn.
Hur stor summa som IFK får för Albion Ademi är något som klubbarna inte tänker berätta.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »