Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 april, 2019 - 09:00Uppdaterad: onsdag, 3 april, 2019 - 16:33

Ålands nuvarande riksdagsledamot Mats Löfström.

Utfrågningen: Mats Löfström

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström säger att han har fyra år bakom sig fyllda med utmaningar där ingenting har kommit gratis, men hävdar ändå att Åland går stärkt ur den gånga mandatperioden. Han vill fortsätta sitt arbete på precis samma sätt om han blir omvald.

- Utgångspunkten när man började den här mandatperioden var ju att vi skulle få en total revision av självstyrelselagen, så blev det inte, däremot har det ekonomiska systemet gått framåt och det tror jag nog att de flesta kan vara nöjda med så länge det finns en tillräckligt hög grundfinansieringsbit med och den saken är nu öppen, säger Mats Löfström, som ser Åland riksdagsledamot som en mycket central roll i det fortsatta arbetet med frågan.
Att stärka det svenska språkets ställning och att bevaka sjöfartsfrågorna ser han som två viktiga uppgifter även kommande mandatperiod.
- Jag tycker att regeringen behöver ta initiativ till en språkstrategi och att förstärka de svenska strukturerna i domstolsväsendet och inom sjukvården, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »