Mats Löfström intervjuas av Hasse Persson-Bru:
Publicerad: tisdag, 2 april, 2019 - 06:43, uppdaterad: onsdag, 3 april, 2019 - 16:02

Mats Löfström vill fortsätta arbetet i riksdagen

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström säger att han har fyra år bakom sig fyllda med utmaningar där ingenting har kommit gratis, men hävdar ändå att Åland går stärkt ur den gånga mandatperioden. Han vill fortsätta sitt arbete på precis samma sätt om han blir omvald, när han nu ställer upp på listan "För Åland" som oberoende kandidat.

- Utgångspunkten när man började den här mandatperioden var ju att vi skulle få en total revision av självstyrelselagen, så blev det inte, däremot har det ekonomiska systemet gått framåt och det tror jag nog att de flesta kan vara nöjda med så länge det finns en tillräckligt hög grundfinansieringsbit med och den saken är nu öppen, säger Mats Löfström, som ser Ålands riksdagsledamot som en mycket central roll i det fortsatta arbetet med frågan.
Att stärka det svenska språkets ställning och att bevaka sjöfartsfrågorna ser han som två viktiga uppgifter även kommande mandatperiod.
- Jag tycker att regeringen behöver ta initiativ till en språkstrategi och att förstärka de svenska strukturerna i domstolsväsendet och inom sjukvården, säger han.
Klockan 15.00 hör du utfrågningen med Mats Löfström här i Ålands Radio.
 

Fler Riksdagsvalet 2019

Valvakan för riksdagsvalet - se vår sändning

Här kan du se vår direktsändning från valvakan för riksdagsvalet den 14 april.

Löfström vill inte se Sannfinländarna regera

Mats Löfström vill inte se Sannfinländarna regera:
Ålands riksdagsledamot Mats Löfström vill inte se Sannfinländarna i en ny regering.

Eva Biaudet om valresultatet: ”Symboliskt obehagligt”

SFP:s Eva Biaudet om att sannfinländarna blir näststörsta parti:
Eva Biaudet , riksdagsledamot för Svenska folkpartiet kommenterar Sannfinländarnas framgång i riksdagsvalet igår som symboliskt obehagligt.

Åländska kommentarer om rikets valresultat

Jessy Eckerman och Stephan Toivonen på valvakan:
Sent igår kväll när 99 procent av rösterna var räknade såg Socialdemokraterna ut att bli störst med 40 mandat. Hack i häl är Sannfinländarna, med 39...

Ingen riksdagsplats för Heinonen

Mariehamns stadsdirektör Barbara Heinonen, som ställde upp i valet för Svenska folkpartiet i Pargas, blir suppleant till SFP:s ledamot för Egentliga Finland, Sandra Bergqvist.

Mats Löfström överlägsen segrare

Riksdagsledamot Mats Löfström om segern:
-Känslorna är svåra att greppa och det känns så otroligt bra. Det sade Mats Löfström i går när det stod klart att han fått över 11.000 av de totalt 13.074 åländska rösterna och därmed är klar för en andra mandatperiod i den finländska riksdagen.

Birgitta Johansson: ”Jag lyckades föra fram mina frågor”

Birgitta Johansson som ställde upp på samma lista som Stephan Toivonen fick 106 röster och drev nästan ingen kampanj alls. -Jag ville föra fram mina...

Ehn: ”Vår lista har gjort ett jättebra jobb”

Johan Ehn om resultatet:
Johan Ehn som fick tredjemest röster, 589 stycken och som ställde upp på samma lista som Löfström säger att tanken aldrig var att utmana honom. -Vi...

Alla röster räknade: Jordskredsseger för Mats Löfström

Mats Löfström
Alla röster på Åland är nu räknade och 13.074 röster har avgivits. Valdeltagandet ligger på 59,7 %, vilket är bättre än de två senaste riksdagsvalens...