Poddradio: Min Bokhylla

Peter Grönholm åker hem till mer eller mindre kända ålänningar, kollar in deras bokhylla och får boktips.

Prenumerera på denna podcast

Prenumerera genom RSS:
Använd denna länk

Prenumerera i Podcast-appar (Podcaster, CastBox, Podcast Addict)
Använd denna webbadress:
https://alandsradio.ax/podcast/rss/770

Min bokhylla: Susanne Hernell

Min bokhylla: Susanne Hernell:
Min Bokhylla
I Min Bokhylla hälsar vi på hos pensionerade läraren, högläsaren och Runebergkännaren Susanne Hernell. Vi hittar både gamla och nya författare, böcker för barn och för vuxna och så en bok om en man som levde sitt liv i ett träd. Vi får som vanligt också boktips.

Min bokhylla: Mikael Virta

Min bokhylla: Mikael Virta
Min Bokhylla
I detta avsnitt av Min Bokhylla hälsar vi på hos läraren och sportchefen Mikael Virta. Vi hittar böcker om bland annat religion och fotboll och vi får också lära oss lite om Atik Ismali.

Min bokhylla: Anna Wiksten

Min bokhylla: Anna Wiksten
Min Bokhylla
I detta avsnitt av Min Bokhylla träffar vi Anna Wiksten då vi tillsammans med Peter Grönholm besöker henne hemma i Eckerö. Vi tittar i hennes i bokhylla och diskuterar bland annat ifall Steven King är lämplig som barnlitteratur. Vi får också veta vilka två böcker i bokhyllan som inte är Annas.

Min bokhylla: Harriet Tuominen

Min bokhylla: Harriet Tuominen
Min Bokhylla
I det här avsnittet av Min Bokhylla åker vi hem till Harriet Tuominen, journalist med över 40 år i branschen, numera pensionär. Hur ser hennes bokhylla ut? Och vilka är hennes boktips? Redaktör Peter Grönholm tar reda på.

Min bokhylla: Göran Jansson

Min bokhylla: Göran Jansson
Min Bokhylla
I detta avsnitt av Min Bokhylla träffar vi Göran Jansson, kanske mest känd som en av två innehavare av Skivbörsen. Det blir bland annat ett samtal om röda trådar och val - hur man sorterar eller inte sorterar i sin bokhylla. Som vanligt får vi också boktips.

Min bokhylla: Leo Löthman

Min bokhylla: Leo Löthman
Min Bokhylla
I det här avsnittet av Min Bokhylla besöker vi författaren Leo Löthman som får visa upp sin bokhylla. Leo säger själv att han är beroende av att läsa och vi får bland annat vet vilka böcker som format honom. Som vanligt får vi också boktips.

Min bokhylla: Therese Karlsson

Min bokhylla: Therese Karlsson
Min Bokhylla
I detta avsnitt av Min Bokhylla träffar vi sopranen Therese Karlsson och tittar i hennes bokhylla där vi hittar filosofi, feminism och en hel del åländska författare. Vi pratar också om böcker hon läst för att förbereda sig för en roll och som vanligt får vi även boktips inför sommarläsningen.

Min bokhylla: Jonas Wilén

Min bokhylla: Jonas Wilén
Min Bokhylla
I detta avsnitt av Min bokhylla träffar vi konstnären Jonas Wilen och passar då på att titta lite extra på hans bokhylla som innehåller seriealbum. Vi får veta vilken bok som var viktig markör att ha i hyllan för en osäker tjugoåring och så får vi ett litet avslöjande om vad framtiden har i sitt sköte för Jonas. Dessutom får vi Jonas boktips inför sommarläsningen.

Min bokhylla: Karin Erlandsson

Min bokhylla: Karin Erlandsson
Min Bokhylla
Vi träffar författaren Karin Erlandsson och får veta varför hon inte kan läsa Selma Lagerlöf, hur hon förvandlas till karaktärerna i böckerna hon läser och varför hon sätter Marianne Keyes brevid Lars Sund i bokhyllan. Vi får också Karins boktips inför sommaren.

Sidor