Poddradio: Min Bokhylla

Peter Grönholm åker hem till mer eller mindre kända ålänningar, kollar in deras bokhylla och får boktips.

Prenumerera på denna podcast

Prenumerera genom RSS:
Använd denna länk

Prenumerera i Podcast-appar (Podcaster, CastBox, Podcast Addict)
Använd denna webbadress:
https://alandsradio.ax/podcast/rss/770

Min Bokhylla: Annica Andersson

Min Bokhylla: Annica Andersson
Min Bokhylla
I Min Bokhylla åker vi hem till Barn- och ungdomsbibliotekarie Annica Andersson. Vi får veta vilken hennes första läsupplevelse var, vilka läskiga sagor hennes mamma läste för henne och om att kvinnliga seriehjältar tänker viktiga tankar i duschen.

Min Bokhylla: Edward Johansson

Min Bokhylla: Edward Johansson
Min Bokhylla
I Min bokhylla åker vi till Lemland och träffar Edward Johansson som är grafisk formgivare. Vi får veta hur yrket påverkat hans bokläsning, vilken åländsk författare som har ett fantastiskt språk och vad man bör läsa om man flyttar till Flaka.

Min bokhylla: Saga Westergård

Min bokhylla: Saga Westergård
Min Bokhylla
I Min bokhylla slår vi oss åter igen in på den ungdomliga banan då vi träffar Saga Westergård 18 år. Vi pratar fantasy, vikingar och om varför Saga läser Odyseén som avslappning. Redaktör för Min Bokhylla är Peter Grönholm.

Min bokhylla: Jessica Lindholm

Min bokhylla: Jessica Lindholm:
Min Bokhylla
I denna upplaga av Min bokhylla träffar Peter Grönholm vår hittills yngsta deltagare: Jessica Lindholm. Vi pratar deckare, varför man ska se filmen innan man läser boken och varför hon har böcker bakom de andra böckerna i bokhyllan.

Min bokhylla: Mari Puska

Min bokhylla: Mari Puska
Min Bokhylla
I Min Bokhylla besöker Peter Grönholm denna gång kyrkoherden Mari Puska. Vi får veta bland annat vilken som var den första bok Mari läste på svenska, om varför man måste planera sin läsning och vilken hennes favorit tennisspelare är.

Min bokhylla: Sonja Nordenswan

Min Bokhylla: Sonja Nordenswan:
Min Bokhylla
I Min Bokhylla denna gång besöker vi författaren Sonja Nordenswan och pratar om gamla rockhjältar, äventyrsböcker och barnböcker som är vuxenböcker. Redaktör är som vanligt Peter Grönholm.

Min bokhylla: Barbro Sundback

Min bokhylla: Barbro Sundback:
Min Bokhylla
I min bokhylla gästar vi denna gång Barbro Sundback och tittar i hennes bokhylla. Det blir ett samtal om opera, om varför hon inte läser Jan Guillou och så får vi veta vad hennes självbiografi skulle heta.

Min bokhylla: Susanne Hernell

Min bokhylla: Susanne Hernell:
Min Bokhylla
I Min Bokhylla hälsar vi på hos pensionerade läraren, högläsaren och Runebergkännaren Susanne Hernell. Vi hittar både gamla och nya författare, böcker för barn och för vuxna och så en bok om en man som levde sitt liv i ett träd. Vi får som vanligt också boktips.

Min bokhylla: Mikael Virta

Min bokhylla: Mikael Virta
Min Bokhylla
I detta avsnitt av Min Bokhylla hälsar vi på hos läraren och sportchefen Mikael Virta. Vi hittar böcker om bland annat religion och fotboll och vi får också lära oss lite om Atik Ismali.

Sidor