Poddradio: Min Bokhylla

Peter Grönholm åker hem till mer eller mindre kända ålänningar, kollar in deras bokhylla och får boktips.

Prenumerera på denna podcast

Prenumerera genom RSS:
Använd denna länk

Prenumerera i Podcast-appar (Podcaster, CastBox, Podcast Addict)
Använd denna webbadress:
https://alandsradio.ax/podcast/rss/770

Min bokhylla: Therese Karlsson

Min bokhylla: Therese Karlsson
Min Bokhylla
I detta avsnitt av Min Bokhylla träffar vi sopranen Therese Karlsson och tittar i hennes bokhylla där vi hittar filosofi, feminism och en hel del åländska författare. Vi pratar också om böcker hon läst för att förbereda sig för en roll och som vanligt får vi även boktips inför sommarläsningen.

Min bokhylla: Jonas Wilén

Min bokhylla: Jonas Wilén
Min Bokhylla
I detta avsnitt av Min bokhylla träffar vi konstnären Jonas Wilen och passar då på att titta lite extra på hans bokhylla som innehåller seriealbum. Vi får veta vilken bok som var viktig markör att ha i hyllan för en osäker tjugoåring och så får vi ett litet avslöjande om vad framtiden har i sitt sköte för Jonas. Dessutom får vi Jonas boktips inför sommarläsningen.

Min bokhylla: Karin Erlandsson

Min bokhylla: Karin Erlandsson
Min Bokhylla
Vi träffar författaren Karin Erlandsson och får veta varför hon inte kan läsa Selma Lagerlöf, hur hon förvandlas till karaktärerna i böckerna hon läser och varför hon sätter Marianne Keyes brevid Lars Sund i bokhyllan. Vi får också Karins boktips inför sommaren.

Min Bokhylla: Carina Karlsson

Min Bokhylla: Carina Karlsson
Min Bokhylla
I det här avsnittet av Min Bokhylla träffar vi poeten och författaren Carina Karlsson. Vi får veta varför det är viktigare att läsa dålig litteratur än att inte läsa alls, hur svårt det är att göra sig av med böcker och på vilket vis Carina är lik Zlatan. Vi får också Carinas boktips inför sommaren.