Poddradio: Sjömanshistorier

Prenumerera på denna podcast

Prenumerera genom RSS:
Använd denna länk

Prenumerera i Podcast-appar (Podcaster, CastBox, Podcast Addict)
Använd denna webbadress:
https://alandsradio.ax/podcast/rss/603

Sjömanshistorier: Om att välja kaptensutbildningen

Sjömanshistorier avsnitt 7: Om att välja kaptensutbildningen
Sjömanshistorier
I det sjunde avsnittet av Sjömanshistorier samtalar Sandra Sjöström med hela årskurs 3 på kaptensutbildningen på Högskolan på Åland. Varför har de valt detta yrke? Hur är utbildningen? Och varför är det allt färre som söker sig till den?

Sjömanshistorier: Gunnar Lindeman om sitt sjömansliv

Sjömanshistorier avsnitt 6: Gunnar Lindeman om sitt sjömansliv
Sjömanshistorier
Längtan till främmande länder och städer fick Gunnar att välja sjömansyrket trots föräldrarnas protester. Vi får följa med Gunnar ända bort till Afrika då han berättar om sina äventyr i ett samtal med Sandra Sjöström.

Sjömanshistorier: Om de som blir kvar hemma

Sjömanshistorier avsnitt 5: Om de som blir kvar hemma
Sjömanshistorier
I detta avsnitt av Sjömanshistorier träffar Sandra Sjöström Tessa och Anne som båda lever ihop med män som jobbar på sjön. De talar om livet som sjömanshustru, om småbarnsåren, om den intensiva fritiden som hela familjen är tillsammans och om värmepannan som alltid krånglar och bilen som alltid går sönder den veckan mannen råkar vara på jobb.

Sjömanshistorier: Om sjölivet idag

Sjömanshistorier avsnitt 4: Oscar Mattsson om sjölivet idag
Sjömanshistorier
När Oscar fick problem med motorn på sin moped väcktes intresset för maskiner och motorer. I det fjärde avsnittet av Sjömanshistorier talar Sandra Sjöström med Oscar Mattsson om varför man idag väljer en yrkesbana till sjöss och om sjömanslivet idag jämfört med förr.

Sjömanshistorier: Fyrabarnsmor och sjöman

Sjömanshistorier avsnitt 3: Daniela Back, fyrabarnsmor och sjöman
Sjömanshistorier
Sjömanshistorier handlar i avsnitt 3 om Daniela Back – den sjösjuka fyrabarnsmamman som jobbar på sjön. Hör henne berätta om känslorna då hon ska åka iväg på ett jobbpass, om barnens reaktioner, om jobbvardagen och om tankarna kring framtiden. Podcasten Sjömanshistorier görs av Sandra Sjöström.

Sjömanshistorier: Göran Påvals minns

Sjömanshistorier avsnitt 2: Göran Påvals minns
Sjömanshistorier
Sandra Sjöström träffar Göran Påvals som gick till sjöss som 15-åring. Vi får höra berättelser från runt om i världen. Sjukvård i maskinrummet, fripassagerare och en dramatisk räddning är några av historierna.

Sjömanshistorier: Lasse Eriksson berättar

Sjömanshistorier avsnitt 1: Lasse Eriksson berättar
Sjömanshistorier
I det första avsnittet av podcasten Sjömanshistorier talar Sandra Sjöström med Lasse Eriksson. Han tar oss med på en resa som börjar då han som 16-åring mönstrar på ett fartyg en smällkall natt och får sova i en ostädad hytt. Vi får höra om torrlastfartyg och tankbåtar, om kamratskap ombord och om känslan att gå ut och känna på gräset efter två månader i sträck på havet.