Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 juli, 2023 - 15:17

Med två dagar kvar av öspelen – Rolfi och Woivalin största överraskningarna hittills

Daniele Rolfis guld i bågskytte och Ellen Woivalins brons i simningens 50 meter fjäril har varit de största överraskningarna under öspelen då det återstod två tävlingsdagar, enligt Ålands Radios sportansvarige Owe Sjöblom.

Av höjdpunkterna hittills nämner Sjöblom Sara Wiss guld i 100 meter som något som sticker ut. 

- Stämningen på arenan var helt elektrisk. Jag vet inte hur många det var på plats i arenan, men det var tusental och en enorm stämning på friidrottsarenan. 

Innan torsdagens tävlingar drog igång var tio åländska öspelsmedaljer säkrade, dessutom finns vissa förhoppningar om att medaljantalet utökas innan spelen är över. 

- Vi har framförallt seglingen, där Per Sahlberg och Thomas Lindström ligger tvåa och trea i Ilca 7 inför den avslutande dagen. I lagtävlingen leder de, så där finns också en medaljchans, säger Owe Sjöblom. Efter intervjun stod det klart att det blev silver för Sahlberg och en fjärdeplats för Lindström.  

Vid de senaste öspelen, i Gibraltar 2019, blev det 35 åländska medaljer.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »